Забравили сте да накиснете боба предварително? Ето какво да направите!

Забравили сте да накиснете боба предварително? Ето какво да направите!
Canva

Ако сте забравили да накиснете предварително суровия боб, все пак можете да го накарате да омекне по-бързо, като използвате следните методи:

Метод на бързо сваряване

Добавете зърната боб в тенджера с достатъчно студена вода, за да ги покрие. Добавете щипка сол и 1 супена лъжица оцет или бял винен оцет. Това ще помогне за съкращаване на времето за готвене. Оставете водата да заври, след това намалете котлона до минимум и оставете боба да къкри поне 1 час или докато омекне.

Метод на микровълнова фурна

Поставете зърната боб в купа или тенджера, която може да се използва в микровълнова фурна. Добавете вода, така че да покрие зърната боб с около 1 инч (2,5 см). Покрийте съда с капак или подходяща чиния. Микровълнувайте на висока температура за 10 минути, след това оставете боба да почине за 10 минути. След това проверете за готовност. Ако е необходимо, продължете да готвите на интервали от 5-10 минути, докато омекне.

Метод с тенджера под налягане

Добавете зърната боб в тенджера под налягане с достатъчно вода, за да ги покрие с 1-2 инча (2,5-5 см). Затворете капака и го поставете на среден огън, докато започне да издава свирка. Намалете котлона до минимум и оставете да се готви още 15-20 минути. След като изтече времето, оставете тенджерата да се охлади естествено, преди да я отворите.

Не забравяйте, че времето за готвене може да варира в зависимост от вида на използвания боб и неговия размер. Винаги проверявайте за готовност, като опитвате зърната боб, докато готвите.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay