Ето какво да правите с презрелите банани

20.07.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Не изхвърляйте бананите, които са презрели и са станали кафяви. С няколко минути обработка, те могат да бъдат превърнати в златна съставка за смуутита. Ето най-добрия начин да го направите: 1. Започнете с презрели банани (те имат повече вкус) 2....

6 неща, които се случиха, когато ядох цвекло 2 седмици

13.07.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Цвеклото е много ценен зеленчук, особено за спортистите. Започнах да тичам и исках да разбера защо е така и дали този зеленчук наистина ще направи чудеса. Изследванията през последните години са убедителни. Основното предположение е, че цвеклото е...

Всички ядат тези 10 продукта, а това е лудост

10.07.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Има много изследвания по темата за безопасността на храните и някои изводи много ни изненадаха. Оказва се, че много от "здравословните храни" са опасни, а ние нямаме представа. Би било чудесно, ако последвате примера на експертите и напълно се...

Кои са храните, богати на протеини

05.07.2017 | 17:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Добавянето на достатъчно протеини в дневното меню е важно, за да се чувства добре човек. Вижте списъка ни с храните, богати на протеини, които е добре да включите в ежедневното си хранене. Сирене Пармезан Сиренето като цяло е богато на протеини, но...

7 неща, които трябва да знаете за черешите

23.06.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Лятото е тук и всичко знаем какво означава това- време е да се развихрим в магазина, купувайки от всички любими плодове и зеленчуци. Едни от най-обичаните летни плодове са черешите. Освен че повечето хора обичат вкуса им, те са пълни с полезни...

4 опасни свойства на захарта

20.06.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Тези, които не знаят, че захарта има отрицателни ефекти върху зъбите и талията, вероятно живеят в друг свят. Това обаче не е единственото въздействие, нито пък най-лошото, което има захарта върху тялото ни. Ето още 4 причини да се откажете от...

11 невероятно полезни свойства на куркумата

20.06.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Куркумата е една от най-известните подправки. В допълнение към отличния вкус, тя притежава редица други изключително полезни качества. Ето неочакваните начини, по които можете да използвате куркума: Може да ви помогне да се отървете от акнето 1...

16 храни, които можете да ядете по всяко време и във всякакво количество

19.06.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Толкова е трудно да се съпротивляваме на желанието за вкусна храна, когато сме на строга диета. Нека бъдем честни! Чувствате се гладни през цялото време и когато отворите вратата на хладилника, е почти невъзможно да се борите с изкушението да...

Тайната съставка на доматения сос

09.06.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Има една съставка, която можете да започнете да добавяте в доматения сос- моркови. Никога не съм знаела защо майка ми винаги добавя моркови към домашния доматен сос. Вече разбрах причината- те заместват друга съставка- захарта. Бялата захар е...

8 причини да ядем шоколад

04.06.2017 | 12:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Освен че шоколадът се нарежда сред любимите неща на повечето жени, учените доказаха, че има и някои ползи за здравето ни. Ето няколко причини, поради които е добре да ядем шоколад, освен най-важната- че е невероятно вкусен: 1. Шоколадът съдържа...

Правилният и грешният начин да ядете семена от чиа

01.06.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Тези мънички семена са с високо съдържание на протеини, фибри, калций, антиоксиданти и Омега-3 мастни киселини, но има правилен и грешен начин да ги ядете. Но не се притеснявайте, обикновено човек се учи по трудния начин. Има случай, при който човек...

7 вида риба, които не бива да ядете

29.05.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички знаем, че рибата е вкусна и здравословна. Има някои риби обаче, които повече ще ви навредят, отколкото ще ви помогнат. Избягвайте тези 9 вида риба или поне ги консумирайте по-рядко. Пазете се! Вносен сом  Сомът може да порасне до...

Ревенът- защо е полезен и как да го консумираме

27.05.2017 | 12:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ревенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът, понякога наричан равен е в едно и също семейство с киселец – семейство Лападови. Има големи декоративни листа и огромни месести стебла, с...

Какво представлява драконовият плод и как да го ядете?

26.05.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Драконовите плодове, известни още като питая, са увеличили популярността си, благодарение на модата със смутитата. Но какво точно представляват? Овалните плодове с леко зелени шипове изглеждат като яйце от митично създание, но всъщност са плодовете...

8 летни храни, които ще ви помогнат да се справите с подуването

19.05.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Без значение колко често тренираме или колко здравословно се храним, подуването се случва и на най-добрите от нас. Това е нещо съвсем нормално и обикновено. Въпреки че е трудно да се определи точния източник на подуване- менструация, дехидратация...

Могат ли сладките картофи да ви помогнат да отслабнете?

08.05.2017 | 16:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Освен че са изключително вкусни, сладките картофи могат да ни помогнат да отслабнем. Те не са особено популярни и затова хората не знаят за всичките им полезни свойства. Време е да си отворим очите и да разберем как сладките картофи ни помагат да...

Трябва ли да съхранявате лука в хладилника?

28.04.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Една от многото храни, които не трябва да охлаждате, е лукът. Ако съхранявате лука в хладилника, вероятно ще се изумите от това, което ще прочетете. Истината е, че изобщо не си правите услуга като охлаждате лука. По-добре го дръжте далече от...

7 продукта, които е по-добре да избягвате в супермаркета

28.04.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Каквото и да поставим в хубава опакова, хората ще се избиват да го купуват. Много често не мислим какво точно купуваме и съответно какво ще изядем. Много често храната поставя в риск здравето ни, но ние дори не се замисляме. Ето кои продукти не бива...

10 вегетариански храни, които съдържат повече желязо от месото

28.04.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Независимо дали сте вегетарианец или бавно преминавате към диета без месо, важното е да консумирате много желязо. Препоръчителният прием на желязо за възрастни е 8-27 мг дневно. Като бременните жени и възрастните хора се нуждаят по повече...

7-те храни, които най-често са фалшиви

24.04.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Храната, която сме свикнали да виждаме на масата, може да се окаже, че не е точно това, което сме мислели, че е. Ето кои храни често са фалшиви, за да можете да ги избягвате: 1. Мляно кафе Мляното кафе често съдържа печен и нарязан ечемик, пшеница...

10 храни, които се грижат за черния ви дроб

21.04.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички вредни вещества, които попадат в тялото ни, се обработват от черния дроб. Ето защо е толкова важно да се грижим добре за здравето му. Ето кои са храните, които помагат за почистването на тялото, ако се приемат редовно. 1. Чесън Чесънът...

Какво ще стане с тялото ви, ако ядете по 2 банана на ден

11.04.2017 | 16:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Здравословната храна не винаги е вкусна. Но по отношение на бананите това не е така. Ето защо ще се радвате да разберете, че тези вкусни плодове са не само много вкусни, а и страшно полезни. Ако ядете само 2 банана на ден, ето какво ще се случи с...

8 комбинации от храни, които ще ви помогнат да отслабнете

06.03.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Комбинирането на храни не само прави ястията вкусни, но също така може да ви помогне да отслабнете по здравословен начин. Проучванията показват, че комбинации от определени храни подобряват храносмилането, дават енергия и помагат в борбата с...

Защо топеното масло (ГХИ) е полезно?

05.03.2017 | 10:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
ГХИ, известно като топено масло, се прави чрез варене на маслото, докато се появи пяна, чрез която се отстраняват мазнините от маслото и остават протеините и твърдите вещества в маслото. Ето защо то е полезно и трябва да бъде част от менюто...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay