Предимства и недостатъци на кремообразния руж в сравнение с прахообразния

Предимства и недостатъци на кремообразния руж в сравнение с прахообразния
Canva

Множество любители на грима, както и професионални гримьори преминават от прахообразен към кремообразен руж. Към днешна дата почти не може да се открие бранд, който да не предлага от този тип продукти в асортимента си. И има защо - кремообразният руж има мека, кадифена текстура, която се прилага гладко върху кожата, без да подчертава несъвършенствата. Предлага дълготрайно покритие и може да бъде смесен с други козметични продукти.

Въпреки това, той може да бъде предизвикателство за коригиране след нанасяне и изисква специални инструменти за нанасяне. Нека видим какви са неговите предимства и недостатъци пред прахообразния руж:

По-естествен вид: Кремообразният руж често изглежда по-естествен и свеж върху кожата в сравнение с прахообразния руж, тъй като се слива по-лесно с кожата и не подчертава текстурата ѝ толкова много.

Дълготрайност: Кремообразните ружове обикновено са по-дълготрайни от прахообразните, тъй като се придържат към кожата по-добре и не се разнасят лесно.

Кожа без блясък: Ако имате мазна или комбинирана кожа, кремообразният руж може да помогне за контролиране на блясъка, тъй като осигурява матов финиш.

Разнообразие от покрития: Кремообразните ружове предлагат разнообразие от покрития, от леко до пълно, което ви позволява да постигнете желаната степен на покритие според вашите предпочитания.

Смесване: Лесно се смесват с други козметични продукти, като основа или бронзант.

Недостатъци на кремообразния руж:

Трудно е да се коригира: След като кремообразният руж бъде нанесен, той може да бъде труден за корекция или премахване, ако трябва да направите някакви промени.

Изисква инструменти за нанасяне: Необходими са специфични инструменти за нанасяне на кремообразен руж, като четки или гъбички, които понякога могат да бъдат скъпи.

Може да подчертае несъвършенствата: В зависимост от формулата и начина на нанасяне, кремообразният руж може потенциално да подчертае несъвършенствата или текстурата на кожата повече от прахообразния руж.

Може да причини пробиви: Хората с чувствителна кожа или акне може да открият, че кремообразните ружове дразнят кожата им или причиняват пробиви поради богатата си формула.

Не е водоустойчив: За разлика от прахообразните ружове, повечето кремообразни ружове не са водоустойчиви, така че може да избледнеят или да се изтрият по-лесно при контакт с вода или пот.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay