Модни грешки, които оптически скъсяват краката ни

Модни грешки, които оптически скъсяват краката ни
Canva

Няколко често срещани грешки в облеклото могат да направят краката ви да изглеждат по-къси, отколкото са в действителност. Ето някои от тях:

Носене на високи токчета

Въпреки че високите токчета могат да удължат краката ви визуално, носенето на обувки с твърде висок ток може да изглежда непропорционално и да накара краката ви да изглеждат по-къси.

Носене на панталони с ниска талия

Панталоните с ниска талия могат да скъсят краката ви, като разкрият повече от бедрото ви между колана и горната част на панталона.

Носене на широки панталони

Широките панталони могат да направят краката ви да изглеждат по-къси, като скриват естествената им извивка и създават права линия от бедрото до глезена.

Носене на панталони с хоризонтални райета

Хоризонталните линии могат да направят краката ви да изглеждат по-тънки, но също така могат да направят краката ви да изглеждат по-къси. Ако искате да създадете илюзията за по-дълги крака, помислете за носенето на панталони с вертикални райета или без шарки.

Носене на твърде къси поли или рокли

Поли и рокли, които са твърде къси, могат да накарат краката ви да изглеждат по-къси, като отрежат дължината на крака ви. Стремете се към дължина на полата или роклята точно над коляното или по-дълга, за да създадете по-издължен вид.

Носене на твърде широки или обемни дрехи

Обемните дрехи могат да направят краката ви да изглеждат по-къси, като създават визуална пречка между бедрата и глезените ви. Изберете дрехи, които са добре прилепнали и подчертават естествената форма на крака ви.

Носене на обувки без заострен връх

Обувките с квадратен или кръгъл връх могат да направят краката ви да изглеждат по-къси, като създават визуална линия между глезена и пръстите на краката ви. Обувките с остър връх могат да помогнат за създаването на по-издължен вид на крака.

Не забравяйте, че това са общи насоки и може да не се отнасят за всеки. Най-важното е да се чувствате комфортно и уверено в дрехите си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay