Трайност на парфюма: Каква е разликата между Eau de Parfum и Eau de Toilette?

Трайност на парфюма: Каква е разликата между Eau de Parfum и Eau de Toilette?
Canva

Най-важната характеристика на еди парфюм е това той да бъде траен. Но как да разберем дали това ще бъде така при избора ня нов аромат?

Трайността на парфюма зависи от няколко фактора:

  1. Тип парфюм: Трайността на парфюма до голяма степен се определя от неговия състав. Парфюмите Eau de Parfum (EDP) и Parfum (PF) обикновено са по-дълготрайни от Eau de Toilette (EDT) и Eau de Cologne (EDC). Това е така, защото EDP и PF съдържат по-висок процент ароматни масла, които са отговорни за дълготрайната миризма.

  2. Съставки: Различните нотки в парфюма също влияят на неговата трайност. Цитрусовите нотки, например, са склонни да избледняват по-бързо от флоралните или дървесните нотки. Парфюмите с по-висока концентрация на базови нотки (като мускус или сандалово дърво) обикновено са по-дълготрайни.

  3. pH ниво: рН нивото на кожата ви може да повлияе на трайността на парфюма. Някои парфюми се представят по-добре на по-киселинна кожа, докато други се представят по-добре на по-алкална кожа.

  4. Време от деня: Парфюмите често се усещат по-силно през нощта, отколкото през деня. Топлината на тялото ви помага да освободите аромата, така че обикновено е по-силен вечер.

За да определите дали даден парфюм ще бъде траен, можете да прочетете отзивите или да попитате приятели и членове на семейството, които са използвали продукта. Можете също така да поискате мостра, за да тествате парфюма върху собствената си кожа, за да видите как се представя. Не забравяйте, че трайността на парфюма може да варира в зависимост от индивидуалните фактори, така че това, което работи добре за един човек, може да не работи добре за друг.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay